X

Mit TDC

TDC PLAY

Nyt album fra Veto

Århusianske Veto er klar med deres 4. udspil med albummet 'Sinus'.

Veto
Af Stina Christiansen 06/09-2012

Veto er et band i konstant bevægelse. De indvarslede en ny tid for dansk rock ved at tæmme maskinerne på deres to første udspil, mens de viste spektrum og bredde på deres tredje. Og denne gang har de bevæget sig hurtigere end nogensinde før. For blot halvandet år efter deres seneste album er de klar til at præsentere nyt. Det bliver en ep, som netop favner de mange ændringer i gruppens tilværelse, siden de debuterede for seks år siden.

- Det har været en ret lang periode med mange forandringer og mange nye milesten – i vores fælles liv såvel som i vores private. Vores nye musik bærer præg af en form for renselsesproces. Der er noget, der signalerer en ny begyndelse for os, meddeler Veto.

EP’en kom 3. september og har titlen 'Sinus'. Og som altid, når vi har at gøre med Veto, er det ikke en titel, som er grebet ud af luften. Alt er gennemtænkt og gennemarbejdet.

- Vi er et sted, hvor vi godt ved, at intet i det her liv varer evigt. Og den tilstand – at vide, at livet er en serie af bevægelser og affinde sig med det – er omdrejningspunktet i vores musik lige nu. En tilstand af flux-reflux, flod-ebbe, aktion-reaktion, som alle oplever og i sidste ende gør os til dem, vi er. På godt og ondt. Og alt udgør et smukt hele som en sinus-kurve i et diagram', lyder det fra Veto-lejren.

Hør Vetos plade Sinus på TDC Play

'Sinus' følger op på 'There’s A Beat In All Machines' (2006), 'Crushing Digits' (2008) og 'Everything Is Amplified' (2011). Gennem karrieren har Veto løbende understreget sin status som et af landets mest stilskabende og populære bands – illustreret af priser som P3 Guld i 2008, en Danish Music Award i 2009 i kategorien ’Årets Danske Gruppe’ samt en lang række Gaffa-priser. I forbindelse med 'Everything Is Amplified' strøg de ind på førstepladsen på iTunes, havde en Ugens Uundgåelige på P3 og fik æren af at åbne Orange Scene på Roskilde Festival i 2011.